Blog

07-04-2020

Aandacht en liefde overstijgen elke afstand

Natuurlijk is het fijn om iemand die u wilt steunen een knuffel te geven en een schouder te bieden om op uit te huilen. Helaas is dit, nu het Coronavirus heerst, niet mogelijk. Soms is het zelfs niet eens mogelijk om bij een afscheid aanwezig te zijn en persoonlijk uw medeleven te uiten. Dat is onvoorstelbaar moeilijk.

 

Ondanks de beperking van het fysieke, persoonlijke contact zijn er altijd manieren om er voor een ander te zijn. Om de ander een hart onder de riem te steken. Want juist nu is het zo belangrijk dat die ander weet dat u er voor hem of haar bent.

 

Zo kunt u een kaartje sturen met een berichtje recht uit het hart. U kunt ’s morgens vroeg een appje sturen om te vragen hoe de nacht is geweest of ’s avonds bellen om te vragen hoe de dag is gelopen. U kunt een bosje bloemen laten bezorgen en dit troostboeket voorzien van een persoonlijke boodschap. En als woorden tekort schieten kan het geven van een persoonlijk kleinigheidje een grote troost zijn.

 

Misschien zou u graag meer willen doen dan alleen uw steun betuigen. Bedenk dan dat het delen van een herinnering een dankbaar geschenk kan zijn. Ga gerust op zoek naar foto’s die een bijzonder moment markeren en stuur deze op. Of deel dat ene muziekstuk waarbij de tranen u spontaan in de ogen schieten en vertel waarom dat zo is. Bent u creatief? Laat uw emotie leidend zijn in uw creatie en schilder, zing, haak, schrijf, houw een beeld of smeed een sieraad en geef het resultaat als een kostbaar aandenken.

 

Eigenlijk maakt het niet uit wat u doet, als u het maar doet met aandacht en liefde. Het zal u helpen, maar ook zeker de ander. Want een gebaar uit een goed hart, in welke vorm ook, treft altijd zijn doel en zal voelen als een warme deken.